• 1

L’esgrima, protagonista de les jornades ‘L’esport fa escola’

L’esport és una de les millors eines educatives de l’actualitat. Hi coincideixen pares, entrenadors, mestres i experts. A més, contribueix al correcte desenvolupament físic i mental de tot infant. Per això, des de l’Ajuntament de Barcelona porten anys promocionant-lo entre els més petits amb una amplia oferta municipal en la que aquest curs destaca la presència de l’esgrima.

No és el primer cop que el nostre esport forma part dels programes promocionals que l’Ajuntament duu a terme entre les escoles del municipi. Però si la primera ocasió en la que l’esgrima es converteix en una de les imatges de la campanya ‘L’escola fa esport a la ciutat’. Sota l’eslògan ‘Tenim dret a ser pirates’, l’organització està promocionant un projecte que consta de dues parts.

En la primera, els mestres d’Educació física que vulguin seràn formats en l'art de l’esgrima i d'altres esports. En la segona, les escoles inscrites visitaran les instal·lacions de la Federació Catalana al Centre Municipal d’Esgrima Reina Elisenda per participar en una classe introductòria.

Marta Carranza, comissionada d’Esports de l’Ajuntament, assegura que l’objectiu principal de la campanya es “que cap nen es quedi sense fer activitat física per raons socioeconòmiques” ja que “com diu el lema del projecte, els nens i nenes tenen dret a l’accés universal de la pràctica esportiva, considerada una eina primordial en el seu creixement com a persones”. Per això, l’organització  ha creat un programa dirigit a nens d’entre 5 i 16 anys que oferirà 91.250 places en més de 50 activitats diferents entre les que es troba l’esgrima.