• 1

Emma Fernández i l’experiència de competir contra les millors

“Vaig triar l’esgrima perquè és un esport elegant, que fomenta el respecte  i és diferent de la resta d’esports que normalment veiem per la televisió o, fins I tot, al carrer”, parla l’Emma Fernández, esgrimista del SAM i una de les catalanes que ha pogut viure des de dins el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona.

L’Emma va conèixer l’esgrima a l’escola Llor de Sant Boi de Llobregat. Allí, va fer un tast del que després es convertiria part del seu dia a dia. I aviat es va adonar que la seva vida sense aquest esport no era la mateixa. “Em va enganxar perquè és un esport molt tècnic i cada cop que anava a entrenar podia superar-me a mi mateixa, o almenys ho intentava”. I vaja si ho va intentar. Als seus 18 anys, ja s’ha convertit en campiona de Catalunya i s’ha endossat un critèrium d’Espanya. A més de competir contra les millors del panorama internacional al Ciutat de Barcelona.

“Participar en un torneig com aquest és una experiència única ja que davant tens a les millors del món, dones que dediquen matí i tarda a l’esgrima”, explica il·lusionada mentre no dubta en assegurar que el Ciutat de Barcelona és una competició per a gaudir. “Al final no deixa de ser un torneig més però jo m’ho passo d’allò més bé i intento superar-me a mi mateixa competint contra grans atletes”.

Perquè competicions n’hi ha moltes però cap tant especial com aquesta, que es viu a casa i contra gent de gran nivell. “Es un torneig que em motiva a seguir endavant i en el que gaudeixo molt tirant ja que puc competir contra dones amb més experiència que jo i això em fa aprendre i donar el màxim a la pista”.

Per això, l’Emma té el 8, 9 i 10 de febrer marcat al calendari. Es una data especial, però tampoc hi pensa gaire ja que  viu més del dia a dia i, mentre estudia segon de batxillerat, somnia en dedicar-se a l’esport i arribar el més lluny possible en el món de l’esgrima. Tot i que abans vol acabar els estudis i aprendre a gestionar millor el seu temps per poder seguir escalant posicions i no posar-se límits. La selecció es un somni. I ho té clar: “La constància i els bons hàbits son essencials per millorar els resultats”