BREU DESCRIPCIÓ

L’esgrima és un esport individual de combat. L’objectiu és tocar sense ser tocat. Es caracteritza per ser un esport d’oposició, ens enfrontem a un rival que persegueix els mateixos objectius que nosaltres. A diferència d’altres esports que provenen del joc i del lleure, l’esgrima prové del duel.

Un dels punts més forts de l’esgrima és que és un esport molt complet. És fàcil suplir un defecte amb una virtut. Cada any hi ha Campions del Món amb estils molt diferents. És un esport sense esquemes tancats ni dogmes. No deixa d’evolucionar. Per a cada problema sempre hi ha, com a mínim, una solució.

En el nostre esport la tècnica i la tàctica hi juguen un paper molt important. El perfeccionament de les posicions i accions tècniques tenen un paper central en les sessions d’entrenament i la seva aplicació tàctica a l’assalt és decisiva per aconseguir el tocat.

L’esgrima combina la pràctica tant d’habilitats físiques com mentals. En una sessió es treballa la resistència, la força, la velocitat, la flexibilitat, la coordinació, la potència i l’equilibri. I també hi desenvolupem la capacitat de concentració, la creativitat, el control emocional, el raonament tàctic i la resolució de problemes.

ESPORT AMB VALORS

A l’esgrima el respecte a les normes, al material, als companys i a un mateix està implícit en la pròpia pràctica. La figura de l’àrbitre no es qüestiona. És estrany veure un esgrimista discutir una decisió arbitral. Al contrari, és habitual veure com un tirador demana a l’àrbitre que se li anul·li un tocat, si ha comès una falta i l’àrbitre no l’ha vist.

NO CONTACTE, NO VIOLÈNCIA

Un combat on ningú pren mal. Malgrat ser un esport de combat, no és un esport de contacte. Així com a altres esports entra dins la dinàmica endur-se empentes, cops, puntades de peu o patir caigudes, a l’esgrima el contacte està prohibit.
La roba, la careta i les armes d’esgrima compleixen uns requisits de seguretat que fan gairebé impossible que ningú pugui prendre mal.
No només hi ha pocs accidents, sinó que també podem presumir de ser un dels esports amb menor nombre de lesions en relació a participants.

ESPORT PER A TOTHOM

Tothom pot practicar esgrima. Independentment de l’edat o de la constitució física.
Lluny de la imatge que la petita i gran pantalla li ha donat, no és un esport elitista. Està a l’abast de totes les butxaques.

PRÀCTICA DE LLARG RECORREGUT

L’Esgrima és un esport per a tota la vida. En combinar aspectes tant físics com mentals, els esportistes solen arribar als seus millors resultats al voltant dels 30 anys.

ART MARCIAL

L’esgrima és una art marcial. Sovint associem el concepte d’art marcial a disciplines esportives d’origen oriental sense l’ús d’armes. Per definició una art marcial és una forma de tractar o resoldre els assumptes de la guerra.
L’esgrima comparteix molts valors amb les arts marcials orientals: concentració, autocontrol, disciplina, respecte, honestedat i pensament estratègic.

 

PER QUÈ L’HA DE PRACTICAR EL TEU FILL/A?