El programa de tecnificació és una estructura facilitada pel Consell Català de l’Esport que consisteix en l’augment d’hores d’entrenament d’un grup reduït seleccionat mitjançant l’adaptació curricular realitzada als instituts dels centres especialitzats. Aquesta adaptació fa que els IES dels Centres de Tecnificació interrompin les hores lectives del matí per dedicar de dos a tres hores a l’entrenament de la disciplina per la qual s’ha obtingut una beca. Normalment els entrenaments de tecnificació es produeixen de 11:00h a 13:00h i, per tant, asseguren un volum de 10h setmanals d’entrenament només als matins.

En l’actualitat tenim tres programes de tecnificació realitzats a tres centres de tecnificació diferents: 

  • Espasa, al CT Terres de l’Ebre, dirigit per Fidel i Marc Font.
  • Floret, al CAR de Sant Cugat, dirigit per Eduard Manucu.
  • Sabre, al CT d’Esplugues del Llobregat, dirigit per Joan Ramón Arcarons.

Cadascun dels tres programes de tecnificació de la FCE està definit pel propi responsable d’ arma. 

Existeixen dos categories de tecnificació segons el CSD (Consejo Superior de Deportes) que són: els programes de tecnificació nacional, que han d’estar completament alineats amb el de l’equip nacional, i els programes de tecnificació autonòmics. En aquest apartat parlem dels tres programes (un per cada arma) de tecnificació autonòmics, cadascun dels quals està definit pel propi responsable d’arma. 

Per tant l’objectiu fonamental de la tecnificació autonòmica és l’aportació de tiradors/es als diferents equips nacionals i en cas que no hi hagi equip nacional, la classificació als Campionats d’Europa i del Món en les seves categories (cadets, junior i sub23). 

Per formar part del programa de tecnificació autonòmica, que està dirigit principalment a joves d’entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat, cal disposar d’una beca esportiva. Tot seguit us facilitem una guia informativa amb la Normativa, requisits, procediments i terminis per conèixer en detall el funcionament de la beca esportiva per qualsevol dels 3 programes de tecnificació autonòmica que la FCE ofereix actualment:

 

 

 

A continuació trobareu un àlbum amb tots els nostres esportistes becats a les diferents armes (Espasa, Floret i Sabre):

Addicionalment facilitem aquí el Protocol de Protecció de Nens, Nenes i Adolescents (NNA) del CAR de Sant Cugat: