Cicle INICIAL – edició estiu 2020

Des de fa uns anys les formacions de tècnic d’esgrima han passat a formar part del Departament d’Educació i s’han renombrat com a Ensenyaments Esportius de Règim Especial. Aquest ensenyaments esportius s’estucturen de la següent manera: 

ESTRUCTURA DEL CURS

El curs de nivell inicial consta de 2 blocs obligatoris:

  • Bloc Específic: en aquest bloc es realitzaran les assignatures específiques d’esgrima amb un total de càrrega lectiva de 135h. El curs tindrà lloc a l’Escola Catalana de l’Esport (Esplugues de Llobregat). Les dates del Bloc Específic són: del 16 de juliol de 2020 al 7 d’agost de 2020 (les classes presencials es condensen en 2 setmanes, del 20 al 31 de juliol, i la resta són classes on-line i treball a distància). Cal tenir disponibilitat en la franja horaria de 8:00 a 17:00h (cap classe acaba més tard de les 17h). 
  • Bloc Comú: en aquest bloc es realitzen les assignatures comuns a tots els esports. Aquest bloc es pot realitza a qualsevol dels Centres Educatius que l’ofereixen, sigui quina sigui la Comunitat Autònoma, i en diferents formats (presencials, online, etc.).
    Les dates poden variar en funció del curs triat, podeu fer servir el buscador de cursos a Catalunya per trobar el Bloc Comú que millor s’adapti.  

Feu click aquí per més informació sobre assignatures i volum horari. 

PREU

Els preus oficials els marca Ensenyament (Generalitat de Catalunya) i no venen marcats per la FCE. El Bloc Específic es paga al compte corrent de la Federació Catalana d’Esgrima (ES23 2100 3448 1522 00086370) mentre que el Bloc Comú es paga al compte corrent del Centre Educatiu escollit. 

Fent click aquí accidereu al llistat oficial de preus. 

PROVA D’ACCÉS (PROVA DE NIVELL)

La prova d’accés és obligatòria en tot Cicle Inicial i és un criteri que s’ha de superar abans de poder accedir al Cicle Inicial. La prova d’esgrima consisteix en un examen pràctic presencial que està programat pel dilluns 13 de juliol de 2020 a partir de les 15h, a les instal·lacions de l’Escola Catalana de l’Esport. Durant la prova cal vestir amb roba d’Esgrima i disposar d’arma reglamentària pròpia. 
El termini d’inscripció per la prova d’accès inclou des de 8 de juny fins el 17 de juny de 2020. 

Consulta aquí informació general sobre Proves d’accés a Catalunya. 

Consulta com és la prova i també quins són els requisits per estar exempt de la prova.

INSCRIPCIÓ i MATRICULA AL CURS

El procés d’inscripció o matrícula depen també d’Ensenyament (Generalitat de Catalunya). En primer lloc sempre cal fer la preinscripció en el Centre on es vulgui cursar el Bloc Comú (dependrà del Centre escollit) o el Bloc Específic (presencialment a l’Escola Catalana de l’Esport, entre els dies 6 de maig i 7 de juny del 2020).
Fent click aquí accidereu a tota la informació relacionada.  

TITULACIÓ

El Cicle Inicial d’Esgrima es considera finalitzat quan l’estudiant finalitza satisfactoriament el Bloc Comú i el Bloc Específic. Finalitzar el Cicle Inicial dona dret a rebre un certificat de Finalització del Cicle Inicial i permet accedir al registre oficial de professionals de l’esport de cada Comunitat Autònoma (si existeix). Per tant dona dret immediat a poder exercir com tècnic d’esgrima.

No obstant no es rebrà la titulació de Grau Mig en Esgrima fins no haver completat el Cicle Final.