COMPETICIONS UNIVERSITÀRIES

Entenem per esport universitari aquell que és realitzat per estudiants en etapa universitària i que està organitzat pels Serveis d’Esports de cadascuna de les Universitats. No es tracta d’una pràctica exclussivament competitiva ja que tot sovint està vinculada a la realització d’altres activitats de recreació esportiva per omplir el temps d’oci dels joves universitaris de forma saludable.

Actualment cada Universitat organitza i promou les activitats internes, incloses les esportives, de la manera que considera oportuna. No obstant és el CSD (Consejo Superior de Deportes – entitat que ostenta les competències de l’Estat en matèria esportiva) qui, de la mà de les Universitats, coordina les activitats esportives estatals, col·labora en la promoció de la pràctica esportiva del centres universitaris i és responsable de la participació universitària a nivell internacional. Per poder millorar i coordinar aquestes funciones es va crear, l’any 1988, el Comité Español del Deporte Universitario (C.E.D.U.).

Podeu consultar aquí el Reglament i Calendaris de Campionats d’Espanya, entre ells els d’Esgrima.

Malauradament, i degut al baix nombre de participants en la nostra modalitat, actualment no s’organitzen Campionats de Catalunya Univesitaris d’Esgrima. No obstant molts catalans obtenen, any a any, grans resultats al Campionats d’Espanya Universitaris d’Esgrima.

En qualsevol cas totes les persones interessades en rebre més informació, aclariments o formes de participació en les activitats universitàries han de contactar amb el Servei d’Esports de la seva respectiva Universitat. Si no tens un grup d’entrenament habitual, sempre pots preguntar a la teva universitat per representar-la als Campionats Universitaris, donat que l’Esgrima és un esport individual.

 

CLUBS UNIVERSITARIS

Si estàs en etapa universitària pots entrenar en qualsevol club català, però existeix un que justament neix en un entorn universitari: la Secció Esportiva UPC.
Aquest club, que va començar de mans de la UB, actualment es troba dins el Poliesportiu del Campus Nord de la UPC (C/Jordi Girona, 1 – Barcelona).
Actualment és l’única universitat que té un grup d’entrenament propi en un recinte universitari. Es practiquen les 3 armes (espasa, sabre i floret) i el fet d’estar ubicats dins del gimnàs de la facultat permet que l’esgrima sigui una activitat més que entra dins la quota general del gimnàs.
Els interessats podeu accedir a més informació.