Guia sobre l'equitat de gènere per Entitats Esportives disponible aquí.
INFORMACIÓ D'INTERÈS
- Hi ha un telèfon per denunciar violència de gènere, gratuït, confidencial i amb atenció 24 hores i en 124 idiomes: 900 900 120. Els professionals d’aquest servei de l’Institut Català de la Dona, entre els quals hi ha advocats i psicòlegs, t’oferiran informació sobre la violència contra les dones i t’assessoraran sobre tot el que pots fer davant d’aquesta situació. També pots contactar-hi a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat
- El 016 és el telèfon gratuït de la Generalitat de Catalunya contra la Violència de Gènere. És confidencial, no deixa rastre en la llista de trucades i funciona les 24 hores del dia. Hi trobaràs assessorament jurídic i atenció psicosocial de professionals especialistes en violència masclista en 53 idiomes. Si ho prefereixes, també pots contactar-hi a través de WhatsApp al número 600 000 016 o escrivint un correu electrònic a 016-online@igualdad.gob
- Si necessites informació, assessorament policial o resoldre algun dubte sobre violència de gènere, pots escriure un WhatsApp al número 601 001 122 dels Mossos d’Esquadra. A través d’aquest canal, tant si ets víctima de violència masclista com una persona del seu entorn, podràs conèixer quines eines tens a l’abast i què pots fer per denunciar la teva situació. Aquest telèfon no serveix per gestionar emergències. Si necessites ajuda immediata, truca al 112.
EINES I RECURSOS
Com a recurs de sensibilització per la detecció d’actituds de violència sexual a l’esport suggerim la visualització i compartició del video Violència sexual a l’esport: de què parlem?” disponible aquí.
Des del Gabinet d’Equitat de Gènere de l’Institut Barcelona Esports desenvolupen eines molt útils per la prevenció, detecció i acció davant de maltractaments i violències sexuals en infants i adolescents. A través de la seva plana web podreu accedir als diferents protocols d’actuació que han desenvolupat en funció del rol que els professionals realitzen dintre de cada Entitat, de manera que podem trobar protocols per Referents de Protecció, per Personal que no dinamitza activitats, per Personal de Coordinació, o per Monitors. Fins i tot podem trobar protocols pel Personal d’Equipaments Esportius (no de l’Entitat, sinó de la instal·lació) com ara protocol per Personal no esportiu, per Delegats i Directors, o Coordinadors i Personal tècnic.
Altres documents d’interès que es desprenen de formacions ofertes per l’Institut Barcelona Esports són: