Com a Alt Nivell entenem tots aquells tiradors/es que pertanyen a programes d’entrenament dirigits per la RFEE (Real Federación Española de Esgrima) amb l’objectiu últim d’aconseguir la qualificació Olímpica. 

La competència de l’Alt Nivell recau, per tant, sobre la Federació Nacional corresponent. Així doncs aquests entrenaments acostumen a realitzar-se a les instal·lacions del CSD a Madrid. 

En l’actualitat hi ha tres programes d’Alt Nivell subvencionats pel CSD:

  • Espasa Masculina
  • Sabre Femení
  • Floret Masculí (programa adaptat a Carlos Llavador)

Els equips nacionals i l’Alt Nivell acostumen a anar de la mà, de manera que molts dels esportistes amb consideració DAN (Deportista Alto Nivel) són també membres dels respectius equips nacionals. Els esportistes catalans que formen part d’equips nacionals són: Tanmateix s’està treballant per recuperar programes que existien fa uns anys com és el de Sabre Masculí, Floret Masculí i Femení i Espasa Femenina.

Quan vas començar aquest esport? Vaig começar quan tenia 5 anys.
Perquè aquest esport? Em van apuntar els meus pares perque el club d’esgrima era un dels clubs amb més bons resultats de la ciutat.
Club / Equip: Sala Esgrima Amposta.
Nom del entrenador: Fidel Font.
Lateralitat: Dretà.

Persona més influent a la teva carrera: Fidel Font.
Heroi / ídol: Dins del món de l’esgrima sempre m’he fixat molt en Fabrice Jeannet i Pavel Kolobkov.
Filosofia d’esport: L’Esgrima és… esforç, valors, amistat, sacrifici, constància, diversió.
Història personal. Com has arribat fins on has arribat? Des de ben petit tenia unes aspiracions ben clares i un lloc on volia arribar, amb treball, constància, sacrifici, esforç i sobretot també gaudint, he arribat fins on estic avui en dia.
Futurs reptes / Ambicions: Participar en uns Jocs Olímpics.

Quan vas començar aquest esport? Als 11 anys.
Perquè aquest esport? El meu pare era amic de la infància de l’entrenador. Després de diversos intents com el bàsquet, l’atletisme, la natació, l’hoquei, el futbol o el rem finalment, el que em va atrapar fins al dia d’avui, va ser l’esgrima.
Club / Equip: Sala Esgrima Amposta.
Nom del entrenador: Marc Font.
Lateralitat: Esquerrà.
Hobbies: tinc molts hobbies vinculats a l’esport, com el tennis, el voleibol o anar a caminar per la muntanya. A l’estiu m’agrada molt anar a la platja i, si es possible, no marxar fins que no hagi caigut la posta de sol.

Resultat esportiu memorable: Campió de la copa del món de Bratislava per equips amb la selecció espanyola l’any 2014. En quant a l’individual, els quarts de final al campeonat d’Europa júnior de Novi Sad (Serbia) o bé l’or al campionat estatal senior.
Persona més influent a la teva carrera: Marc Font.
Heroi / Ídol: Gautier Grummier.
Filosofia d’esport: L’Esgrima és… Per a mi el l’esgrima es allò que em coordina la perfecta relació de les meves idees amb els meus moviments.
Història personal. Com has arribat fins on has arribat? Avui día considero que el factor que ha estat molt important per poder seguir creixent com l’escuma es el meu trasllat al acabar el batxillerat quan tinc 18 anys a Madrid. On puc entrenar amb l’equip nacional cada día i començar a treballar amb el seu pròpi entrenador Angel Fernández. Pero sens dubte i guardo el més important fins al final, sense el programa d’alt nivell del meu entrenador Fidel Font que em va començar a impartir des del primer día que ens vam conèixer sería impensable.
Futurs reptes / Ambicions: Classificarme per als JJOO de París 2024.

Quan vas començar aquest esport? Als 3 anys.
Perquè aquest esport? Vaig començar perquè la meva mare treballava junt amb el meu entrenador i, a més, el meu germà també estava practicant esgrima.
Club / Equip: Sala Esgrima Amposta.
Nom del entrenador: Fidel Font.
Lateralitat: Esquerrà.
Hobbies: Practicar altres esports, estar amb els amics i mirar-me sèries o pel·lícules.

Resultat esportiu memorable: guanyar el Campionat d’Espanya per Equips.
Persona més influent a la teva carrera: els meus pares.
Heroi / Ídol: sempre he admirat a Gauthier Grumier.
Filosofia d’esport: L’Esgrima és… concentració i MOLTA disciplina.
Història personal. Com has arribat fins on has arribat? Sempre he estat guiat per les persones que m’han recolzat fins a dia d’avuí. Dono les gràcies amb meu entrenador, Fidel Font, i a tota la meva família.
Futurs reptes / Ambicions: participar a uns Jocs Olímpics.

Quan vas començar aquest esport? Als 5 anys.
Perquè aquest esport? Els meus pares són tiradors.
Club / Equip: Club Scherma Pisa Antonio Di Ciolo.
Nom del entrenador: Simone Piccini.
Lateralitat: Dretana.
Hobbies: Activitats a l’aire lliure i provar altres esports.

Resultat esportiu memorable: 6a plaça a la Copa del Món Satèl·lit de Antalya 2019
Persona més influent a la teva carrera: Montse Esquerdo (la meva mare).
Heroi / Ídol: Valentina Vezzali.
Filosofia d’esport: L’Esgrima és… un repte. En mig de l’assalt, al ser un esport de combat, s’ha de saber llegir la situació i actuar en conseqüència i seguir treballant. Has de seguir treballant encara que el resultat de l’última competició no és el que esperaves. Fora de l’assalt també has de trobar la manera d’adaptar els horaris per poder entrenar i estudiar o treballar, conviure amb gent que potser inicialment no és del teu entorn, entendre les diferents maneres d’ensenyar de cada entrenador, aprendre unes normes de convivència per viatjar durant dies de competició o concentració, acceptar decisions tècniques o arbitrals, adaptar els entrenaments si tens una lesió…
Història personal. Com has arribat fins on has arribat? Com que tota la meva família fa esgrima, vaig començar de ben petita, amb 5 anys. Amb els anys em vaig anar aficionant cada vegada més, gràcies als meus primers entrenadors: Eddy Manucu (FCE) i Xavi Padilla (SAM). De petits vam participar en moltes competicions catalanes i espanyoles i també vam fer-ne alguna d’internacional, però d’aquest període el que recordo amb més importància és l’equip que teníem al club. Durant l’època Júnior, per qüestions logístiques, vaig començar a viatjar a les competicions amb la meva mare i ens vam entendre molt bé en competició i des d’aleshores vam començar a entrenar juntes. Al 2017, amb tres companyes de diferents llocs d’Espanya, vam decidir tornar a despertar l’equip nacional de floret femení i des d’aleshores estem competint juntes. Al 2019 vam entrar al registre d’esportistes d’alt nivell espanyol (DAN). Al 2018, després de molt temps amb aquest idea al cap, em vaig mudar a Pisa per entrenar a un dels clubs amb més renom del món i així poder aprendre d’una altra escola d’esgrima.
Futurs reptes / Ambicions: A curt termini, com que torno a Barcelona i començaré a treballar, he d’adaptar els entrenaments i competicions a la meva nova vida. Com a equip seguim amb l’objectiu de pujar places al rànking internacional i així poder classificar-nos pels Jocs Olímpics. A més llarg termini m’agradaria poder transmetre el que he après de tota la gent amb la qual he tingut la sort de tenir contacte i entrenar algun grup de tiradors.

Quan vas començar aquest esport? Quan tenia 11 any.
Perquè aquest esport? No sabria dir el per què exacte però sempre havia sentit atracció per aquest esport. Aquell any vaig participar a l’activitat que organitzava el SAM a les festes de Sarrià i a després de molt insistir em van apuntar.
Club/Equip: Sóc del Club d’Esgrima SAM. Entreno allà tot i que durant la meva carrera esportiva he entrenat també al CAR de St. Cugat, a la Blume i he participat en diverses concentracions amb la Selecció Espanyola. Ara mateix al SAM tenim equip absolut a la lliga Or i l’altre equip amb el que es centra la meva carrera és l’Equip Nacional de Floret i Selecció Espanyola d’Esgrima.
Nom de l’entrenador: Eduard Manucu i Xavier Padilla.
Lateralitat: Esquerrà.
Hobbies: Sóc aficionat de l’esport en general, la música, la cultura, viatjar i passar bones estones amb els amics.Resultat esportiu memorable: Em resulta difícil haver d’escollir-ne un de memorable ja que en guardo una quants
amb bon record. Per proximitat em quedo amb la 12a posició a la copa del món de
Tòquio per equips. Com ha equip va ser una competició que, més enllà del resultat,
ens va unir i vam veure que el treball fet durant tot un any prenia forma i érem
capaços de lluitar i guanyar a equips olímpics.
Persona més influent a la teva carrera: Crec que la pesona més influent per mi ha sigut l’Eddy Manucu. Sense ell no hauria arribat a on sóc ara. Mantinc una relació d’amistat molt especial amb ell i la meva forma de veure l’esgrima me l’ha ensenyada ell a part de molts altres valors que no només es limiten al camp de l’esgrima.
Heroi / ídol: No he sigut mai una persona d’herois i ídols. Crec en el treball de cadascú i en donar el
màxim d’un mateix. Això si, recordo com de petit em mirava les classes dels grans com
el Ton, l’Orly i companyia i volia saber fer el que feien i arribar a tenir una tècnica i un
domini com el que tenien ells.
Filosofia de l’esport: l’esgrima és… L’esgrima es un esport de perspicàcia i engany. Fer caure l’adversari en el teu parany. Un esport divertit, estimulant, inclusiu i respectuós amb un ambient familiar molt agradable.

Història personal. Com has arribat fins on has arribat? Sincerament, a base d’esforç, passió, gaudint els entrenaments, motivant-me i posant a prova tot allò que anava aprenent. Hi ha moments més difícils que d’altres i alguns en els que res funciona però sempre han anat acompanyats de bons moments i alegries. He tingut sort i he estat acompanyat per grans mestres que m’han ensenyat els seus coneixements i ens els que hi he dipositat la meva confiança. Pas a pas vaig anar complint objectius em posaa jo mateix i el meu mestre i mica en mica em vaig anar fent pas a reptes més grans, competicions fins arribar on sóc, a la selecció amb un equip amb molt potencial i que de ben segur seguirem creixent i demostrant que tenim molt a dir!

Futurs reptes / Ambicions: Doncs creixer com a equip i selecció. Arribar a finals de 8 en copes del mon, mundials i europeus i a una classificació olímpica. Lluitem per això, som joves i crec que anem pel bon camí